Blog
CéZé
2021.09.25 07:12

Hűvösebb időben is mozduljunk ki!

Hűvösebb időben is mozduljunk ki!

A hüvösebb idő beköszöntével is nyugodtan várhatod a megszokott séta időpontotokat, hiszen a megfelelő előkészülettel, kellemes sétát tehettek a babával vagy a kisgyermekeddel! Mikor megszületett a kicsi, és végre együtt lehettetek otthon, idő kellett mind a kettőtök számára, mire kialakult a napirendetek. A napi rutin fontos része, hogy kimozdultok a friss levegőre és sétáltok egy nagyot. Fontos neked is, és fontos babádnak is, még akkor is ha kint hűvösebb idő van, hiszen kellő felkészültség mellett, nem lesz gond!

A korai levegőztetést támogató orvosok szerint 7-10 naposan már kisebb sétákat is tehetünk a picivel, az általános vélekedés szerint 12-14 napos kortól ajánlott. Egységes álláspont nincsen erre vonatkozóan, viszont abban biztosak lehetünk, hogy egészen pici babákkal is lehet sétálni, akár hüvösebb időben is. Természetesen más előkészületek mellett, de abszolút jót tesz a babádnak a friss őszi/téli levegő. A kicsik többsége a friss levegőn sokkal jobban alszik. A fokozatosságra, mint mindenben, most is érdemes odafigyelni, és napról napra több időt tölteni a szabadban. Első alkalmakkor 15-30 perc, és szépen fokozatosan emelni a kint töltött időt.

Hogyan öltöztessük a babát?

A kisbabák hőháztartása, életük első évében fejlődik ki. Az elején mikor sétálni mentek, figyelembe kell venni az öltöztetésnél, hogy a picik még alig mozognak, így egy réteggel többre van szükségük, mint nekünk. Az is fontos szempont, hogy ügyelnünk kell arra is, hogy ne öltöztessük túl a babát. Minden babának más az igénye, így ne a játszótéri anyukákra figyelj, ha esetleg megkérdezik, hogy nincs e túl vagy épp alul öltöztetve a gyerek. Ellenőrizni persze mindenképp fontos, de hidd el, Te tudod a legjobban, mi a jó neki!

 

Hogyan tudod ellenőrizni?

Ne ijedj meg, ha hidegebbnek érzed a kicsi kezét, ez nem a valódi testhőmérsékletet jelzi! Érdemes a tarkóját megtapintani, ami hitelesebb képet ad. Ha a ruha alá benyúlva a tarkóját hűvösnek érzed, akkor valószínűleg fázik, ám ha nyirkos és meleg a bőre, akkor túl van öltöztetve.

Milyen ruhát adjunk a babára?

Hideg időben a rövid vagy hosszú ujjú kombidressz és rugdalózó fölé jöhet a kabát, majd az overál vagy az overál-bundazsák. Persze a sapka, a sál és a kesztyű is alapkellék a levegőzéshez.

Nem csak a babát kell felkészíteni a hideg időjárásra, érdemes a babakocsinkat is ennek megfelelőren felszerelni ->> babakocsi és kiegészítők


Amikor már nagyobb a gyermek és a séta alatt nem csak a babakocsiban üldögél, az is fontos, hogy olyan ruhában legyen, amiben könnyen tud mozogni. Persze a réteges öltözködés ebben az időszakban is lényeges, de elképzelhető, hogy például praktikusabb az egyberészes overál helyett a kabát+nadrág (vagy sínadrág) kombináció. Érdemes figyelni arra, hogy könnyen lehessen fel vagy levenni ruha darabot.

Kapcsolódó termékek: